Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Predom-Romet Gazela '86 czyli zawsze miałem łeb do interesów
|
Autor |
Wiadomość |
jurek_1961
Uczeń

Liczba postów: 176
Imię: Jurek
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Predom-Romet Gazela '86 czyli zawsze miałem łeb do interesów
Wydawałoby się, że stwierdzenie, iż nie należy niczego kupować pod wpływem emocji jest tak oczywiste, że nie warto o tym wspominać.
Jednak - moim zdaniem - od czasu do czasu warto o tym przypomnieć i bardzo dobrze, że pojawił się ten wątek. Tym bardziej, że do tej przestrogi (która wyrażona tylko słowami, byłaby czystą teorią) dołączono serię zdjęć i dokładny opis.
Inna kwestia (i to tylko moje zdanie) to uważam, że taki rower nie jest dla każdego.
Z jednej strony tutaj, na tym Forum, jest na pewno minimum kilka Osób, które stosunkowo szybko doprowadziłoby tę Gazelę do co najmniej zadawalającego stanu technicznego i takiego samego wizualnego. A, co wydaje mi się najważniejsze, wszystkie części (może poza oponami) potrzebne do naprawy, wyszukałyby sobie w swoich podręcznych zapasach różnych części (zapewne często gromadzonych latami). Potem "tylko" trochę własnej pracy i byłoby gotowe.
Ale z drugiej strony, kiedy nowy Właściciel nie ma takiego podręcznego magazynu i musi szukać potrzebnych części, to trudno się dziwić, że kiedy napotyka na trudności z ich zdobyciem, jego początkowa fascynacja nowym nabytkiem szybko mija. Ale zawsze jest nadzieja, że po jakimś czasie powróci i ta Gazela będzie kiedyś całkiem fajnym rowerkiem.
|
|
09-07-2022 00:33:10 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Predom-Romet Gazela '86 czyli zawsze miałem łeb do interesów - jurek_1961 - 09-07-2022 00:33:10
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|