Thalaryk starszy brat Błękitka
|
Autor |
Wiadomość |
Ryoko Yuki
Rozmawiający Ze Sprzętami
Liczba postów: 124
Imię: Ryoko
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Thalaryk starszy brat Błękitka
(20-06-2022 00:53:22)Dawdzio napisał(a): Podziwiam za ogrom włożonej pracy. Tym bardziej, że sam bym Jawy kijem nie tknął.
Skąd ja to znam
Ale spokojnie, będzie tylko gorzej
W kwestii iskry to mogę Ci jedynie podpowiedzieć, że przez przyzwyczajenie do wyglądu tej w Dezamecie jesteś przyzwyczajony do luksusu. Iskra w 223 jest cienka jak włosek i wygląda, jakby nie miała siły zapalić mieszanki. Nikt nie wie jakim cudem to działa, ale częściej nie działa, więc jak tylko odpali to pchaj to jak się chętny napatoczy. Inaczej sam się napchasz sporo
Żeby nie było, że nie ostrzegałem.
Podpisano: były użytkownik parapojazdu Jawa produkcji czechosłowackiej
HAHA Dobre podejście, choć sobie poradzę i tym. O Dezametach też swoje się naczytałęm i co? I nic - jeżdżę od 3000 km i praktycznie żadnych awarii
(20-06-2022 20:01:24)Quake96 napisał(a): Ten silnik jest prosty jak konstrukcja cepa i sto razy lepiej przemyślany niż jakikolwiek dezłomet. Cewki butelkowej bym nie ruszał, przez ponad 9 lat nie spotkałem się z ani jedną uszkodzoną cewką. Problem tkwi pewnie w jakimś detalu.
Tylko włąśnie jeszcze nie wiem dokładnie w jakim detalu... Podejżewam, że zepsułem izolowanie przerywacza i tam gubi spowrotem iskrę do masy.
Cewkę akurat zmieniłem, ale starą zostawiam, zawsze się przyda, a pewnie działa (no dobra - stwierdziłęm, że conectory zamiast oczek to był głupi pomysł i dopiero po zakupie zorientowałem się, że i ta zamontowana ma też możliwośc dokręcenia oczek)
|
|
21-06-2022 01:39:35 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Thalaryk starszy brat Błękitka - Ryoko Yuki - 21-06-2022 01:39:35
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|