Komar 2320 '70 - ''Klak''
|
Autor |
Wiadomość |
romek
019 rzondzi
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/zawodowiec.png)
Liczba postów: 2,381
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Komar 2320 '70 - ''Klak''
No a dzisiaj to już chyba postanowił nadrobić wszystkie bezawaryjne kilometry.
Już od X czasu jeździłem z bardzo słaba iskra. Ale nie przeszkadzało to w niczym wszystko było dobrze, taka jemu starczyła. No ale jak się zaczęło gaśnięcie na wolnych obrotach lub pod górkę na 2 biegu to wiedziałem co jest zepsute. Na szczęście zjechałem o własnych siłach.
Miałem pudło starych cewek, kilka było opisanych co z nimi nie tak, wziąłem dwie nieopisane ale na jednej przerywał na wysokich obrotach, a na drugiej mimo dobrej iskry nie chciał zapalić w ogóle ![Big Grin Big Grin](images/smilies/biggrin.gif) wziąłem w końcu cewkę opisana ,,gaśnie na światłach,, nie wiem skąd ja wyciągnąłem do tego pudla ale na niej pracuje bardzo dobrze i nie gaśnie na swiatlach ![Smile Smile](images/smilies/smile.gif) pół dnia się z tym wszystkim szarpałem bo oczywiście w międzyczasie czyszczenie gaźnika, regulacja zapłonu itp
W czasie jazdy zwariował licznik i wg niego przejechałem dzisiaj koło 7.000 km. Też już naprawione.
Zaczęło też ciec paliwo, okazało się że kranik był niedokrecony. Szybka naprawa, dosłownie kilka sekund.
W czasie jazd próbnych trzeba było podregulowac dwa razy biegi bo za pierwszym razem za mocno naciagnalem i przy wrzucaniu luzu potrafiła wejść jedynka.
Zaczęły też skrzypiec przednie sworznie , smarowanie to już nie robota na dzisiaj,
Oraz zrobiło się zwarcie w przełączniku na kierownicy dzięki czemu nie mam jednego światła i brzęczyk działa ciągle.
To też już nie na dziś.
A no i jakiś 1000 km od remontu łożyska ppl mają już luzy. Na razie nic z tym nie będę robił. Postaram się dojezdzic ten i może następny sezon.
Ciężkie jest życie graciarza
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-06-2022 22:36:05 przez romek.)
|
|
17-06-2022 22:34:34 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Komar 2320 '70 - ''Klak'' - romek - 17-06-2022 22:34:34
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości
|
|