Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Wiki] Srebrno-Niebieskie Malowanie w Rometach
|
Autor |
Wiadomość |
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: [Wiki] Srebrno-Niebieskie Malowanie w Rometach
Cytat:Co ciekawe malowanie to w Ogarach 200 występowało w kilku wersjach . Raz obudowa filtra powietrza była czarna a raz srebrna . Raz osłona łańcucha była czarna a raz srebrna . Jeśli chodzi o naklejki na zbiorniku to najczęściej była to naklejka Romet z dwoma paskami z przodu . Pierwszy kolor to był zawsze żółty a potem niebieski . Jedynie w Motorynkach 301 były inne naklejki takie jak na zdjęciu .
Malowanie to występowało prawdopodobnie od drugiej połowy lat 80 ( mniej więcej 86 rok ) aż do końca produkcji motorowerów w Polsce czyli jakoś do 1994 roku .
To mogę trochę sprostować. W kwestii obudowy filtra, to raczej powinna być w tym zestawie czarna. "Metaliczne" Ogary 200 szły chyba zawsze z czarną obudową filtra. Co do osłony łańcucha to nie wiem, ale jak dobrze kojarzę, mój czerwony metalik miał czarną, więc zakładam że i ta powinna być z reguły właśnie czarna.
Co do naklejek to każdy Ogar 200 w metaliku musiał mieć naklejki nowego typu, czyli jak to napisałeś "z dwoma paskami z przodu". Te miały tylko jeden wariant kolorystyczny, reszta to wydumka różnych ludzi.
Malowanie wszelkimi metalikami przynajmniej w Ogarze 200 występowało raczej od 1988 bądź nawet 1989 roku. Ten najpopularniejszy czerwony metalik był stosowany chyba tylko 1989, a przynajmniej tak wnioskuję z moich doświadczeń.
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
19-04-2022 21:10:08 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: [Wiki] Srebrno-Niebieskie Malowanie w Rometach - Quake96 - 19-04-2022 21:10:08
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|