Sprzedam części i akcesoria Romet Komar Motorynka WSK Jawa Simson Mz i inne.
|
Autor |
Wiadomość |
wazniak96
Smerf Mechanizator
Liczba postów: 644
Imię: Dawid
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Sprzedam części i akcesoria Romet Komar Motorynka WSK Jawa Simson Mz i inne.
Dobra. Ostatnia moja wypowiedź offtopowa.
1. Zgadzam się, że Fb to dno etc ale jak się nie podoba to nikt nie wymusza na nas korzystania z ich usług. Jeśli jednak się decydujesz to podlegasz ich regulaminowi i kropka. Konfy szanować nie zamierzam, bo po pierwsze pajacują, po drugie są jak horągiewska i nie są wierni swoim wcześniejszym przekonaniom (z resztą... jak większość partii w polskim rządzie ale oni to są wybitni).
2. Proszę przeczytać ze zrozumieniem regulamin allegro. Szczególnie rozdział 2 i część odnośnie zmian w regulaminie. Każdy portal internetowy świadczący swoje usługi zobowiązany jest do posiadania regulaminu zgodnie z ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (art. 8 ust. 1 pkt 1). Rejestrujac się w portalu jasno jest wymagana akceptacja regulaminu. Zgodnie z art. 73 kodeksu cywilnego prawo polskie przewiduje umowy w formie elektronicznej (po dokładniejsze informacje polecam lekturę). Więc zgodnie z literą prawa jesteś zobowiązany przestrzegać ich regulaminu. To czy wszystkie podpunkty regulaminu są zgodne z prawem polskim to już inna kwestia ale znając korpo płacą srogą kasę po to aby wszystko było tak wymyślone i napisane aby wygrana z nimi łatwa nie była
3. Tutaj komentarz do części zbędny bo już wyjasniłem wyżej, że prawo jak najbardziej ujmuje regulaminy portali internetowych oraz umowy elektroniczne więc allegro konstytuacji w żaden sposób nie łamie. Proszę też hamować swoje słowa bo jako pracownik korporacji jestem świadom swoich praw jak i tego czego muszę przestrzegać. Nie czuję się także jako "pachołek walczący o stołek" a moje prawa, wolność i godność są należycie poszanowane. Z resztą jak widać po forum posiadam też nie jedno hobby, na które poświęcam WOLNY czas.
DODATEK: Przypominam także, że przedsiębiorcy posiadający portale to także ludzie i obywatele RP. Mają prawo do obrony swojego biznesu przed cwaniactwem i nadużywaniem i prawo polskie im takie możliwości daje. Konstytucyjna wolność nie zapewnia nam tego, że możemy robić co nam się podoba gdyż nie została dana czynność ujęta bezpośrednio w ustawach.
|
|
21-02-2022 18:07:21 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Sprzedam części i akcesoria Romet Komar Motorynka WSK Jawa Simson Mz i inne. - wazniak96 - 21-02-2022 18:07:21
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|