Wrzuć jakieś zdjęcie to pomożemy z identyfikacją modelu.
Jeśli chodzi o sklepy to ja korzystam z trzech:
Jackmotors (chyba największe zaufanie mam)
Gmoto (co do tego sklepu mam mieszane uczucia, kilka razy się naciąłem ale z drugiej strony nie próbowałem reklamacji)
Skuter-debica (Trochę lipa ten ich sklep i możliwe tylko pobranie ALE mają części, których nie idzie znaleźć na dwóch powyzszych, np gumowe tulejki zbiornika).
Generalnie najlepiej dopytywać o jakość części osób, które już to kupywały. Ze swojej strony mogę powiedzieć, że zestaw linek i bierznie główki widelca z Gmoto nie pasują.
U mnie w bzyku też mam chiński wał i cylek. Może nie robię tym sprzętem wielkich tras ale w sumie 2 lata już jeżdzę i do silnika nie zaglądałem. Komplet śrub możesz śmiało kupywać z neta jeśli nie chce Ci się samemu kompletować w jakiejś hurtowni.
Z podkładkami to nie widziałem nigdzie kompletu, bardziej jakieś na sztuki typu zabepieczająca na wałek zdawczy czy do sprzęgła. Najlepiej weź stare i leć do hurtowni z sufmiarką to przy okazji śruby zgarniesz, a i zaoszczędzisz
Tarczki sprzęgła najlepiej duels. Nie wymieniaj czasem kosza sprzęgła jeśli nie ma takiej potrzeby. Te chińskie to straszne masło.
Gumowy odbojnik gdzieś kupywałem, w którymś ze sklepów z góry.