Motorowerzystka Wiedziałem, że Ci się spodoba

Dokładnie te same myśli przyświecały mi na początku. Planowałem nawet później dołożenie gaźnika z agregatu na LPG

Patologiczny napęd był w białym, Optima ma normalnie dwie półośki i napęd przedni na oba koła.
Mam nawet coś, co może cię natchnie do zrealizowania mojej pierwotnej wizji:
https://www.youtube.com/watch?v=OIfDBWGQIsM
Nawiązałem kontakt z twórcą. Zastosował tam dyfer z Cinquecento (mam, jeśli chcesz

), jedynie zamiast zębatki odbiorczej przykręcił zwykłą na łańcuch. Ja, zanim zrezygnowałem z tego rozwiązania, zdążyłem jeszcze w teorii opracować całość tak, żeby nie chodził na sucho (choć przy tej mocy raczej długo szybko by nie padł).
Jakby co - służę pomocą. Mikrosamochody są u nas strasznie mało popularne, fajnie byłoby to zmienić.
romek Ceny nowszych są rzeczywiście bolesne. Ale nowsze są paskudne i mają silnik diesla. Nuuuuda

Optimy są już w znośnych cenach, dopóki obserwowałem rynek to co jakiś czas wypływała jakaś w granicach 3-4 tysiące. Nadal jest to kwota za którą można kupić normalny samochód, ale z tym argumentem nigdy się nie wygra porównując pojazdy używane.
Chyba od roku wisi na OLX ten wynalazek, stojący niedaleko mnie:
https://www.olx.pl/d/oferta/jedyny-taki-...derIndex=0
Optima to to raczej nie jest, ale sprawne, zarejestrowane i nienormalne. Czego chcieć więcej
wazniak96 Dokładnie. Cena czyni cuda, a jak czegoś nie ma to nie kosztuje

Ciężko mi ocenić to rozwiązanie, ale podejrzewam, że lepiej działałby napęd na koło lewe. Stawiałem go akurat w lekkim dołku i zawsze miałem problem, żeby ruszyć z miejsca, bo niedociążone koło kręciło się w miejscu. W sumie jest to do przerobienia w jedno popołudnie, wystarczy zamienić ośki kół i przełożyć półoś, przekładnia ma wyjścia z obu stron. A może nawet tak było oryginalnie? Któż to wie. Po polsku informacji brak, im dalej na zachód tym lepiej, ale znowu bez dobrej znajomości języka ciężko się szuka nawet podstawowych informacji. O tego typu szczegółach nawet nie marzyłem.