Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Traperek dwójka 77
|
Autor |
Wiadomość |
Pinio
Złomowy łowca pierwszej kategorii
Liczba postów: 593
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Kadet
|
RE: Traperek dwójka 77
Cytat:Ja bym wymienił jeszcze nakładkę na widelec z białej na srebrną.
Myślę że faktycznie mogłaby pasować, jednak chromowane nakładki mi się póki co skończyły. Znaczy się jedna jeszcze jest ale szykuje mi się grubszy projekt więc muszę ją zostawić
Cytat:Szprychy też bym wymienił wraz z nyplami
Nie ma po co, są jeszcze w dobrym stanie a to dużo roboty i nie chce mi się. Gdyby założmy ten rower to był stan igła który szpecą tylko pordzewiałe szprychy a ja bym miał zbyt dużo czasu to możnaby, jednak w sytuacji kiedy szprychy dalej mają na sobie ocynk, nyple są w miarę wyczyszczone a mi brakuje czasu na wszystko to nie ma sensu się w to bawić.
Cytat:Jak ty polerujesz ty zwykłe stalowe lub cynkowane nakrętki? Jestem w szoku. Możesz się podzielić informacją?
Bardzo prosto, już tłumaczę. Mam szlifierkę stołową (mniej więcej coś takiego, z tym że moja nie ma założonych osłon) i na jedną stronę mam założone kółko z filcu, grube na jakieś nie wiem, 3 centymetry. Smarujesz filc pastą polerską, polerowany element łapiesz do kombinerek i polerujesz. Idzie bardzo fajnie, aż się dziwię że więcej osób tego nie stosuje bo mimo że roboty trochę jest to moim zdaniem efekt jest fajny. Osobiście polecam jeden brzeg filcu zostawić bez pasty, czasem zostają jej resztki w zagłębieniach gdy powierzchnia jest nierówna i wtedy czysty filc ładnie to wybiera. No i warto mieć okulary aby coś nie wpadło do oka. Błotniki również tak poleruję.
|
|
21-11-2021 21:47:29 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Traperek dwójka 77 - Pinio - 21-11-2021 21:47:29
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|