Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Traper 02.1994 rok
|
Autor |
Wiadomość |
kubuspl07@wp.pl
KEBAB

Liczba postów: 27
Imię: Jakub
Pojazd: Inny
|
RE: Romet Traper 02.1994 rok
(13-11-2021 22:56:42)zaz napisał(a): Ładny rower. A łożyska w widelcu też przesmarowałeś ? Ja bym założył te starsze pedały gumowe są lepsze od plastikowych.
Łożysk w widełkach nie ruszałem akurat ale nie ma potrzeby bo wszystko ładnie chodzi, a co do pedałów to nie będe tych ruszał, są oryginalne i mi sie podobają więc niech będą sobie
(13-11-2021 22:58:15)Pinio napisał(a): O, to one miały napis na osłonie łańcucha! Dobrze wiedzieć. Traperek fajny, widać że nie zmęczony i z jednego kawałka a nie ulep. Szkoda tylko że taki kolor nieciekawy, schyłek rometu często obfitował w różne fajne dwukolorowe malowania no ale jest co jest. W sumie zawsze mi się to wydaje zabawne że Trapera 2 przestano robić pod koniec lat '70 a jakieś 10 lat później przypomnieli sobie o nim w Romecie i ponownie zaczęli go produkować aż do zamknięcia zakładów
Tak, miały taką naklejkę na osłonce z nazwą Traper.
Kolor jest jaki jest, według mnie jest ładny nie ma co się przyczepiać do kolorków, sąsiadka miała taki gust i taki rowerek wybrała mi się on bardzo podoba, dwukolorowe były ciekawsze ale mam akurat taki egzemplarz i nie wygląda źle.
I taka ciekawostka, wiesz że one miały zaślepkę w ramie, takiego grzybka czarnego plastikowego.
Mnie też zawsze to ciekawiło że w latach 70 go tłukli, w 80 chyba nie, a w 90 tych nagle się rzucili jak reksio na świerzy boczek i postanowili odgrzać kotleta z lat siedemdziesiątych.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-11-2021 23:25:29 przez kubuspl07@wp.pl.)
|
|
13-11-2021 23:21:28 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|