Romet w spadku i papierologia
|
Autor |
Wiadomość |
romek
019 rzondzi

Liczba postów: 2,493
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Romet w spadku i papierologia
No to żeby nie być gołosłownym to zadzwoniłem do swojego agenta który powiedział że brak przeglądu w niczym nie przeszkadza żeby taki pojazd ubezpieczyć, ale niektóre (nie wszystkie) ubezpieczalnie mogą zastosować zwyżkę w takim przypadku. Nie mają jednak prawa odmówić, mogą jedynie dać zaporowa składkę.
To kto jest w dowodzie z tego co wiem też nie ma znaczenia, bowiem w kwitku od ubezpieczenia masz pola właściciel, oraz ubezpieczający. Jeśli są umowy to kolega który pyta lub mama powinniści być już wpisani w obydwu polach.
W zasadzie kupując pojazd bez OC należy go ubezpieczyć w tym samym dniu wtedy my jesteśmy nietykali a kara może zostać nałożona na poprzedniego właściciela. Tutaj podałem sprawdzony w internecie sposob jak niejako ominąć prawo bo wszystko jest w rodzinie.
Natomiast do przerejestrowania jak najbardziej będzie potrzebny przegląd, ale przecież napisałem żeby przed wizytą w wydziale komunikacji go zrobić. Diagnosta wbije stempelek do starego dowodu na dziadka (jego nie interesuje kto przyjeżdża i czyje to jest), po przerejestrowaniu w nowym dowodzie pieczątkę wbije urząd.
U kolegi Piotrka może agent chciał naciągnąć na polisę za 600 zł
|
|
04-11-2021 13:48:38 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet w spadku i papierologia - romek - 04-11-2021 13:48:38
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|