Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Rowery by Trzcinka
|
Autor |
Wiadomość |
trzcinka
Technik
Liczba postów: 509
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Komar
|
Rowery by Trzcinka
Cześć!
Jest to wątek o moich rowerach, który na bieżąco będzie aktualizowany.
Na pierwszy ogień idzie Jubilat 87'
Historia tego rowerka jest taka, że został on kupiony mamie na 10 urodziny za pieniądze uzbierane z komunii. Mama bardzo dużo z niego korzystała, a mimo wszystko nie jest w złym stanie. Jubilata wyciągnąłem z szopy jakieś 1.5 roku temu i wyglądał wtedy tak:
Tak dokładnie, był on pomalowany sprayem na srebrno. Na następny dzień wziąłem 0.5l rozpuszczalnika i wreszcie ujrzałem go w całości w oryginalnym lakierze.
Bez problemowo przejeździłem nim minione i zeszłoroczne wakacje, ale stwierdziłem, że może warto w końcu go rozebrać, przesmarować, wypolerować i generalnie odnowić. Oczywiście lakieru nie będę ruszał! W zbyt ładnym stanie jest.
Cel na składaka jest taki: rozebrać, wypolerować elementy lakierowne i chromowane, nowe naklejki, nowy lańcuch, śrubki, przesmarować i poskładać do kupy. Ale mam pewną zagwoztke, co zrobić ze szprychami, czy zostawić stare, czy się po męczyć i je wypolerować, czy może założyć nowe.
Z braków jakie zaobserwowałem to brak hamulca przedniego, nie mial by ktoś może odsprzedać? I jeszcze czy nie miał by ktoś ładnych manetek, moje niestety są już w nienajlepszym stanie
Co sądzicie o całym jubilacie? Coś jest może nieoryginalne? Jakieś rady co do "renowacji"?
Za wszystkie rady dziękuję
Pozdro
P.S.
W kolejce czeka turning i orion, ale kiedyś przyjdzie na nie kolej
O i jeszcze pytanie. Jak zabezpieczyć lakier żeby nie rdzewiał. Macie jakieś patenty?
Moje motorowery
-Romet Komar 2350 77'
-Simson S53 92'
-Romet 50t1 76'
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-10-2021 17:14:36 przez trzcinka.)
|
|
29-10-2021 16:44:20 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Rowery by Trzcinka - trzcinka - 29-10-2021 16:44:20
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
|
|