Co lepsze jawka mustang czy ogar 200?
|
Autor |
Wiadomość |
Spaceman164
Jawasaki 223
Liczba postów: 630
Imię: Spaceman164
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Co lepsze jawka mustang czy ogar 200?
(25-08-2021 14:45:39)Dawdzio napisał(a): Popatrz na silnik 223, jego poronione rozwiązania techniczne jak kopka, odwrotny kierunek zmiany biegów, wyrób gaźnikopodobny czy zębatkę zdawczą z prawej, żebyś mógł sobie często i skutecznie ogrzać nogę o wydech czy kolanko. A teraz wyobraź sobie, że ci sami ludzie stworzyli cały motorower...
Chyba rzeczywiście nie lubisz tego silnika
No kopka mogłaby chociaż do tyłu iść a nie dość że jest po prawej to jeszcze na przód. Odwrotne biegi to są tylko dlatego, że dźwignia jest z przodu zamiast z tyłu. Gaźnik nie jest taki zły, popatrz że większość takich jawek jest używanych i te gaźniki mają już ponad 10-20tys km i się zużywają np. pływak który się zniekształca od naciskania zatapiacza i potem regulacja poziomu paliwa z czasem może być niedokładna? rowek na igilicy może się zużyć, z moim Jikovem nie mam problemów (no może cieknące paliwo z komory przeszkadza ) ale pod żadnym pozorem według mnie nie można pakować chińczyków w ten gaźnik bo cała regulacja staje sie niemożliwa. Z gorącym wydechem czy kolankiem jeszcze nie miałem do czynienia, ale z nagrzaną pokrywą zapłonu już tak xD Ten silnik ma jedną wręcz genialną rzecz, luz pomiędzy każdym biegiem, w dwusuwie to jest zbawienie bo toczysz się z górki i wrzucasz na luz a potem trójka i jazda dalej.
Motoren:
-Ogarrr 200 '88
-Cezet 350 472.5 '82
YT-Motorower Ogar Jaskrawo-Niebieski
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-08-2021 15:18:51 przez Spaceman164.)
|
|
25-08-2021 15:15:17 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Co lepsze jawka mustang czy ogar 200? - Spaceman164 - 25-08-2021 15:15:17
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości
|
|