Gaźnik dellorto 14.12 do 023 czy coś innego?
|
Autor |
Wiadomość |
barkle
Nowy

Liczba postów: 12
Imię: Bartłomiej
Pojazd: Romet 2375
|
RE: Gaźnik dellorto 14.12 do 023 czy coś innego?
Powiem tak, gaźnik po dłuższych testach sprawuje się wyśmienicie!!! Znikł problem z wolnymi obrotami, nie cieknie paliwo i co najważniejsze nie trza tyle kopać by zapalił. Poprawiły się również osiągi na dość zużytym silniku (w rodzinie od nowości cała góra oryginalna, próg na cylindrze gołym okiem widać  ) bez problemu osiąga 45 km/h(GPS) a wcześniej może z 35 km/h jechał  . Króciec póki co utoczony stalowy, ale załatwiłem już odlew alu i w zimie coś zdziałam. Dziś go odpaliłem po 4 dniach postoju i od kopa odpalił. Zamawiałem z allegro i przyszedł bez tej czarnej obudowy filtra  , lecz to mi nie przeszkadzało bo zamówiłem kiedyś filtr gąbkowy 60mm do starego gaźnika i jakoś tak wyszło, że go nie zakładałem. Podsumowując polecam ten gaźnik każdemu, kto chce mieć spokój z regulacjami i wyciekami paliwa.
A i oczywiście dziękuje użytkownikowi Norweski Zomowiec za swoją opinię bo najprawdopodobniej dalej męczyłbym się z tym (w moim przypadku) nieudanym gaźnikiem. Dodam że dysz nie zmieniałem bo nie widzę takiej potrzeby.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-08-2021 23:07:48 przez barkle.)
|
|
09-08-2021 22:54:45 |
|
1 osoba postawiła piwo barkle za ten post:1 osoba postawiła piwo barkle za ten post.
Norweski Zomowiec (08-10-2021)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Gaźnik dellorto 14.12 do 023 czy coś innego? - barkle - 09-08-2021 22:54:45
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|