Dziwna awaria Simson S51
|
Autor |
Wiadomość |
jubilat1977
Benzin
Liczba postów: 33
Imię: Bartek
Pojazd: Inny Romet
|
Dziwna awaria Simson S51
Witam mam taki problem .A mianowicie jakieś 2 tygodnie temu mój Simson S51 12V Platynki nie chciał odpalić. Wykręciłem świece, patrzę iskra słaba a po chwili w ogóle jej już nie było. Mówię, "pewnie cewka wn padła". Kupiłem nową, iskra zajebista ale nie chciał odpalić (była fabrycznie walnięta i nie miała mocy zapalić benzyny). Wtedy kupiłem z jackmotors cewkę zapłonową i wysokiego napięcia, wymieniłem - odpalił ale przerywał jak głupi i po odpuszczeniu gazu momentalnie gasł. Gaźnik wyczyściłem, platynki wymieniłem, bo już wypalone jak cholera były, zapłon ustawiłem, świece wymieniałem, kondensator wymieniłem - dalej to samo! Następnego dnia dla jaj kopnąłem w kopkę i odpalił - nie gasł i wszystko dobrze chodziło, LECZ teraz jest taki problem. Na wysokich obrotach przerywa jak skur.... Ustawiałem już wszystko co się da, bak czyściłem, wszystko posprawdzałem - cały czas to samo. Nie wiem może coś pominąłem. I teraz pytanie brzmi - może Wy macie jakiś pomysł jak to diabelstwo naprawić. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam ?
|
|
06-08-2021 23:40:02 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Dziwna awaria Simson S51 - jubilat1977 - 06-08-2021 23:40:02
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|