PONY 301 1988 Pawła z Kostrzyna
|
Autor |
Wiadomość |
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
Pojazd: Inny
|
RE: PONY 301 1987 Marcina z Legnicy
Czas tu coś napisać.
Adam zrezygnował z malowania proszkowego, na rzecz natryskowego akrylem.
Wszystko gotowe wysłałem mu i jak na razie cisza - będzie już z kilka tygodni 
No nie wiem jak to będzie z terminami, we wrześniu rozpoczynam 301 Pawła z Kostrzyna 
Marcin też kombinuje, jak to mówi ... na wszystko brakuje mu czasu, więc prosił bym coś przy jego 301 też coś podłubał.
W takim razie kilka fotek.
Jak widać, Robaka poskładałem niemal całego
Tu tylko przypomnę, że Rama tej 301 to wyrób sprzedawany na allegro, jako replika.
O jej przypadłościach już pisałem i nie chcę zbytnio dokładać do pieca, ale ...
Podczas składania i po zamontowaniu tylnego koła, moto z rozstawionym stojakiem centralnym, stoi ok 2 cm nad ziemią, tzn. stópki stojaka nie dotykają ziemi. No to znów zacząłem wszystko mierzyć i co ... Okazało się, że wszystkie wymiary są podciągnięte do góry, nie tylko bagażnik ze schowkiem (pisałem o tym wyżej).
Co to oznacza??? ze oryginalny stojak centralny (ten ze zdjęcia) tak jak i schowek, nie może być zamontowany. Jest za niski o te 2 cm.
Wniosek ??? w pakiecie z ramą, musimy kupić wspomniany schowek, oraz stojak centralny.
Mało tego. Marcin z ramą kupił podnóżki kierowcy - są masywniejsze i z grubszej blachy. Wymiary niby ok, ale na zdjęciu wyraźnie widać, że pedał hamulca idzie w dół, mimo naprężonego cięgna hamulca. Po prostu, ogranicznik tylny do pedału, jest wspawany zbyt blisko względem osi pedału i nie można go bardziej cofnąć. No przyznaję się, nie sprawdziłem tego  mam nadzieje, że ten ogranicznik da się odgiąć do tylu.
cdn
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
|
|
19-07-2021 14:32:31 |
|
1 osoba postawiła piwo joozek za ten post:1 osoba postawiła piwo joozek za ten post.
Szatek (07-20-2021)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: PONY 301 1987 Marcina z Legnicy - joozek - 19-07-2021 14:32:31
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|