Moja Pierwsza - Romet Pony 301'89
|
Autor |
Wiadomość |
romek
019 rzondzi

Liczba postów: 2,473
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Moja Pierwsza - Romet Pony 301'89
Dzisiejszy dzień spędzony na składaniu.
Zacząłem od złożenia przedniego zawieszenia, ile nerwów poszło. Dobrze że kolega mnie poratował jak zawsze zresztą. Najpierw okazało się że nowe tuleje po wbiciu są za ciasne, ale pomogło wiertło do drewna łopatkowe 25. Potem się okazało że widelec jest skrzywiony z jednej strony i nie idzie włożyć goleni bo nie trafia w wewnętrzną tulejkę, ale i to się zrobiło. Jeszcze był problem z współczesnym zestawem główki ramy, a konkretnie wiankami z niego (ODRADZAM), miseczki i bieżnie zostały stare, wianki wyjąłem ze starego roweru. Nakrętka chromowana z OLX, świeży chrom. Potem już szło w miarę spoko, ale kilka rysek się zrobiło   będzie trzeba zrobić delikatne zaprawki. Taki efekt na dzisiaj, zbiornik tylko przymierzony. Wiem że podnóżki są wykrzywione ale prawdę mówiąc myślałem że tak ma być, na razie niech tak zostanie. Może z czasem. Silniczek dojdzie w poniedziałek, zostało jeszcze dokupić kilka śrubek, założyć silniczek, linki, wydech, pierdoły, odpalić i gotowe.
Kolor wcześniej wydawał się ciemniejszy, mam wrażenie że jest za jasny, może to kwestia że była już prawie 20:00. Następna relacja będzie już z efektu końcowego
|
|
24-04-2021 22:36:46 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Moja Pierwsza - Romet Pony 301'89 - romek - 24-04-2021 22:36:46
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|