Romet Pony 50-M-2 '86/87 - ''Komarynka''
|
Autor |
Wiadomość |
romek
019 rzondzi
Liczba postów: 2,207
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Romet Pony 50-M-2 '?? - ''Komarynka''
Pogoda dzisiaj zacna, to postanowiłem sobie pojeździć trochę
Są dwa nowe tuningi, pokrywy silnika na śrubkach imbusowych i osłona tłumika na czerwono, ale to chyba był błąd, a przynajmniej to drugie
Wszystko było spoko, zrobiłem tak znając okolicę z 13 kilometrów, do pobliskiej wioski do sklepu i z powrotem i potem kółko w pobliżu domu ale pod koniec zaczęła się dławić, w końcu dałem jej kilka sekund pełną manetę na postoju, zgasła i już ani trochę nie chciała zagadać. No to masz go-pchasz go, i w sumie dziwna sprawa. Kondensator podłączyłem dobry na próbę do przewodu gaszenia (tak, stykał masy), bez zmian. Fajkę wymieniłem, bo czułem mrowienie przy sprawdzaniu iskry. Żonglerka świecami i zapalił tylko na jednej, na jakimś starym Boschu ale przy próbie dania mu miodu zaczął kichać w gaźnik, trochę lepiej było jak mu zatkałem powietrze. Świeca sucha. I teraz fakt że w ogóle zapala tylko na jednej świecy wskazywałby na problem obstawiam z cewką zapłonową, ale sucha świeca i to że chodził na przytkanym powietrzu na zasyfiony gaźnik, mimo że jest nowy. Faktem jest że mam dużo rdzy w zbiorniku i nie mam filtra, ale nigdy nie było z tym problemu. Jutro zobaczę co i jak, zacznę od przeczyszczenia gaźnika i wstawienia filtra, może pomoże, dam znać.
Przy okazji ponawiam pytanie, może ktoś mi pomoże ustalić jej orientacyjny rocznik?
|
|
11-04-2021 20:39:35 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Pony 50-M-2 '?? - ''Komarynka'' - romek - 11-04-2021 20:39:35
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|