Suzuki GN125 Justynki <3
|
Autor |
Wiadomość |
Tomasso94
Przebiegły Administrator :D
Liczba postów: 4,036
Imię: Tomasz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Suzuki GN125 Justynki <3
No to trochę o motocyklu szefowej z mojej perspektywy.
Jestem mile zaskoczony stanem technicznym tego sprzętu, po którego pojechałem praktycznie w ciemno 200 kilometrów w jedną stronę. Pierwsze co to gruntowne mycie i smarowanie łańcucha które było niezbędne, tym bardziej że droga powrotna to jedna wielka ulewa i łańcuch na drugi dzień był suchy jak pieprz i żółty jak słońce
Po podłubaniu trochę przy gaźniku, napompowaniu kół i wyprostowaniu dźwigni zmiany biegów sprzęt chodzi jak marzenie. Silniczek pali od pierwszego obrotu wału, chodzi jak pszczółka i ochoczo brnie do przodu. Moje 190cm wzrostu i jazda na co dzień Transalpem trochę wypacza zmysły wielkości maszyny, ale mimo małych rozmiarów GN wydaje mi się bardzo wygodny - to chyba zasługa wysokiej kierownicy i wygodnego siedzenia. Jak na 125 bardzo podoba mi się dobranie przełożeń, czwórka bardzo długa dzięki czemu mamy na piątce przelotowe 80 bez rozpadania się silnika przez wysokie obroty. Nie ma lekko, jest minus, dokładnie dwa - do wymiany powoli kwalifikują się opony z 2007 roku, ale innych grubszych inwestycji w najbliższym czasie nie stwierdzam.
Dzisiaj za nami pierwsza, prawie 70 kilometrowa wycieczka testowa zakończona w 100% pozytywnie Okrążenie przebiegło bez problemów, jakiejkowiek awarii oraz bólu tyłka kierowniczki
Baardzo fajny sprzęt, mimo rozmiarów i pojemności No i te chromy chyba przyciągają wzrok, bo ilu przechodniów sobie kark łamało po drodze..
- Volvo V70 II
- Honda Transalp 600V
- Romet Kadet 110 Automatic
- Romet Komar
- Romet Ogar 200
- Opel Astra G
*** ...i wtedy rzekł - Nie da się. ~ Tomasso94 ***
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-04-2021 01:40:35 przez Tomasso94.)
|
|
05-04-2021 01:36:02 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Suzuki GN125 Justynki <3 - Tomasso94 - 05-04-2021 01:36:02
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|