Ogar 200 by Stachu
|
Autor |
Wiadomość |
wazniak96
Smerf Mechanizator

Liczba postów: 664
Imię: Dawid
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Ogar 200 by Stachu
Trzymam kciuki za udany remont
Parę pytań bo w sumie też przydałoby się ogarnąć u mnie tylne amorki.
1. Jak ogarnąłeś pozbycie się starych tulejek w główkach amorków? U mnie guma to już totalny kamień wiec zamierzam wymienić komplet, a nie chciałbym też przy tym uszkodzić główek.
2. Gdzie dostałeś te gumowe odboje do amorków? U mnie podobnie jak z tulejkami... kamień.
Co do twoich pytań:
1. W oryginale sama rączka była gumowa, która nachodziła na rolgaz. https://lantis.pl/towar.3319.tuleja.meta...komar.html
2. Raczej luz na wiankach. Zmień na łożyska. Jest poradnik na forum.
3. Zależy od lakiernika, u mnie jeden zawołał 1000, drugi 500. Mi akurat zależało aby pokryć lakierem samochodowym więc się zdecydowałem (przy malowaniu pistoletem dużo jest zabawy przy małych elementach i ramie, do tego dużo farby idzie w powietrze). Taniej wyjdzie pewnie malowanie proszkowe ale tutaj nie orientuję się w cenach. Przed proszkowym trzeba też elementy wypiaskować.
4. Twoja preferencja. Mi się akurat podoba pomarańcz jak masz w oryginale
Jeszcze jedna rzecz, którą wyłapałem. Twój bagażnik wygląda na dziwnie skrzywiony. Porównaj sobie ze zdjęciami oryginału w necie.
Nie polecam też sklepu gmoto. Dużo części od nich przychodziło mi kiepskiej jakości i musiałem przerabiać aby pasowały mi do komarka. Teraz kupuję z Jackmotors i jak na razie jestem zadowolony. Skuterdebica też ponoć jest spoko. Do tego znalazłem tam tulejki mocowania baku, których praktycznie nigdzie indziej wyczaić nie mogłem.
|
|
25-03-2021 14:55:59 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Ogar 200 by Stachu - wazniak96 - 25-03-2021 14:55:59
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|