Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Albatros by dzikidzejkob
|
Autor |
Wiadomość |
jurek_1961
Uczeń

Liczba postów: 176
Imię: Jurek
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Romet Albatros by dzikidzejkob
"Dzikidzekobie" - ja do tych przerzutek podszedłem naprawdę "z przymrużeniem oka". Ale skoro pomyślałeś o "golden arrowsie", to teraz już na bardzo poważnie.
Z tego co napisałeś w pierwszym poście, wynika, że zrobiłeś już jakieś rozeznanie w dostępnych częściach i znalazłeś koła Mavic'a, czy te przerzutki, a i pewnie różne inne komponenty, o których nie pisałeś.
Do Twojego roweru można zamontować różne części lepszej jakości od tych z którymi wyjeżdżał z fabryki. I nic w tym dziwnego, bo tzw. "poprawianie fabryki" istnieje od tak dawna, że dzisiaj pewnie nikt nie wie, kto i jak dawno zrobił to jako pierwszy.
I tak przyszło mi na myśl, że kiedy Twój rower będzie już złożony, to może się stać i tak, że dojdziesz do wniosku, że w tak skonfigurowanym rowerze "najsłabszym" komponentem będzie rama. Oczywiście ją też można wymienić i jeśli zapytałbyś o jakąś podpowiedź, to pewnie pojawiłyby się propozycje ramy Jaguara na rurkach Reynoldsa, albo późniejszych Rometów na rurkach Columbusa, a może i coś zachodniego np. Colnago czy Bianchi z tamtego okresu. I jeszcze mnóstwo innych pomysłów.
Tylko czy wtedy dalej będziesz miał Albatrosa?...
|
|
04-03-2021 15:00:38 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Albatros by dzikidzejkob - jurek_1961 - 04-03-2021 15:00:38
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|