Komar 2320 '70 - ''Klak''
|
Autor |
Wiadomość |
romek
019 rzondzi
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/zawodowiec.png)
Liczba postów: 2,381
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Komar 2320 '70 - ''Klak''
Po prawie roku aktualizacja, na razie bez zdjeć, może niebawem zrobie jakąś sesję
Otóż zachciało mi się jeździć, ale niekoniecznie się syfić więc Komar trafił do kolegi-mechanika. Co zostało zrobione...?
-wymiana tylnych szczęk hamulcowcych
-naprawa przedniego hamulca
-spawanie, uszczelnianie wydechu
-wymiana gaźnika na fabryczny (Duells coś kaput), regulacja
-wymiana tulejek zawieszenia przedniego (dzięki joozek)
-wymiana licznika na zgodny z oryginałem
-prostowanie mocowania silnika
Do tego jeszcze wymieniłem śrubki mocujące błotniki na ładne imbusowe (wiem że to niezgodne z oryginałem ale no cóż..) i wcześniej założyłem oryginalny wkład tylnej lampki który był w tym pomarańczowym 2352, którego zresztą sprzedałem.
Efekt jest taki, że Komar zapala czy zimny czy ciepły na strzała, mimo mojej baaardzo wysokiej masy ma siłę się rozpędzić, nie gaśnie, nie dławi się, hamuje, nic się nie telepie. Do zrobienia zostało porządne zrobienie tylnej ośki, bo na razie są łożyska nałożone na fabryczną ośkę, i założenie narzędziówki (będzie rowerowa, bo replika to drogi gips).
Jak większość z Was wie, coś takiego jak przegląd bezterminowy utraciło ważność 6.07.2010r. No i w końcu od dzisiaj, po niemal 11 latach komarek jest znowu dopuszczony do ruchu ![Smile Smile](images/smilies/smile.gif) Oczywiście nie muszę chyba pisać że na OSKP dojechał o własnych siłach ![Cool Cool](images/smilies/cool.gif) co w jego przypadku nie zawsze było takie oczywiste ![:F :F](images/zab.gif) Przy okazji diagnosta wystawił zaświadczenie z którym muszę iść do wydziału komunikacji żeby naprostować błędne dane w dowodzie - takie jak rocznik 1984 ![facepalm facepalm](images/facepalm.gif) czy błędne masy.
Ogólnie w końcu ten pojazd zaczął mi przynosić jakąś radość w koncu
|
|
01-03-2021 20:35:53 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Komar 2320 '70 - ''Klak'' - romek - 01-03-2021 20:35:53
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
|
|