Co dziś kupiliście?
|
Autor |
Wiadomość |
Ryoko Yuki
Rozmawiający Ze Sprzętami

Liczba postów: 124
Imię: Ryoko
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Co dziś kupiliście?
Cóż - patrząc na te tony elektrośmieci, które wytwarzamy i sposób montowania elektroniki - szlag mnie trafia. Zaryzykuje stwierdzenie, że tak z 90% obecnej elektroniki jest absolutnie nie do naprawienia. Oczywiście dla chcącego nic trudnego - ale kto choć raz otwierał przynajmniej jednego Iphona ten wie o czym mówię. Zresztą elektronika w samochodach, czy motocyklach też teraz daje popalić. Między innymi z tego względu kiedy szyję - szyję na starym Łuczniku 466 i to z napędem pedałowym (zwykły silnik mnie wkurza, a na serwomechanizm mocowany w przemysłowych maszynach do szycia - mnie nie stać).
Brak elektroniki (która w wielu momentach naprawdę nie jest potrzeba  ) był jednym z czynników, kiedy w mojej głowie zaświtała myśl - kupię motorower z lat 80. Zresztą dawniej jakoś się te sprzęty ratowało, naprawiało i działały. Ja akurat jestem bardzo głupim stworzeniem i szkoda mi wielu rzeczy. I tak od małego dostaję/kupuję zepsute rzeczy by je potem naprawiać i albo używać, albo oddawać prawowitym właścicielom. Czasem kupiony za bezcen sprzęt siedzi u mnie na półce latami (ostatnio po 4 latach poszukiwań dorwałem np. taśmę do kamery Sony i tym sposobem mam drugą kamerę! - co nie raz przydaje się przy organizowaniu różnych eventów, czy konwentów
|
|
22-11-2020 03:27:40 |
|
3 użytkowników postawiło piwo Ryoko Yuki za ten post:3 użytkowników postawiło piwo Ryoko Yuki za ten post.
klodian2002 (11-22-2020), seler1500 (11-22-2020), XPek_84 (11-22-2020)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Co dziś kupiliście? - Ryoko Yuki - 22-11-2020 03:27:40
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|