Narodzie!
Używanie porządnych przeglądarek oraz ich poprawna konfiguracja kluczem do sukcesu!
Koniecznie wspomniany AdBlock - lub podobne wtyczki (używam wbudowanej już w Operę) - byle były one sprawdzone!
"Blokowanie wyskakujących okienek" - kolejna obowiązkowa pozycja - większość "topowych" przeglądarek ma już ją wbudowaną.
Tyczy się to tak samo smartfonów - żadne pre-instalowane syfy - Chrome to ostateczność, ale to też "szpieg i reklamiarz".
Na koniec warto przeskanować komputer jakimś programem anty-malware'owym (do usuwania złośliwych i mocno wtopionych addgen'ów itp.) - "zwykłe" antywirusy mogą sobie z nimi nie radzić!
Odkąd poustawiałem wszystko jak należy - praktycznie nie odczuwam problemu reklam [na Forum]. Jedyne okienko jakie mi się wyświetla, to takie małe w prawej kolumnie, zaraz pod "Jednośladem miesiąca" i przeważnie jest ono i tak "puste". Na telefonie czasami "wepchnie się" pod/nad bannerem sugestia do "forumowania" przez tapatalk, ale najwidoczniej odbieram czasami Internet z 2006 roku...
Na obu urządzeniach używam Opery, które są też zsynchronizowane ze sobą (bywa to przydatne). Pod skutecznością tego rozwiązania się podpisuję - nie wiem jak z innymi programami - testowałem różne, ale to było dawno temu.
Dziękuję za uwagę i pozdrawiam ja czyli on.
P.S.
Statystyki mojej wtyczki blokującej (Opera wer. 72.0.3, Windows 10, 64 bit) w chwili, kiedy piszę ten post, podają liczbę 4 zablokowanych reklam oraz zablokowane 2 skrypty śledzące (inne niż "forumowe").
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-11-2020 15:19:08 przez Jorginsson.)
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.