Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sokół '74
|
Autor |
Wiadomość |
Sib
Nowy

Liczba postów: 52
Imię: Artur
Pojazd: Inny
|
Sokół '74
Kilka słów wstępu.
Miał być Wigry. A konkretnie pierwszy model Wigry. Z uwagi na sentyment do mojego starego druha dziecięcych lat. Prawdę powiedziawszy to nie wiedziałem do niedawna, że były i Sokoły, Czajki, czy Karaty. Kto miał Wigry ten był królem bandy. Pamiętam Flamingi, Jubilaty. Natomiast Sokołów i Karatów w moich czasach i na "moich ulicach" nie spotykało się.
Ale, że los bywa przekorny to właśnie Sokół kilka dni trafił do mnie. Nie dość, że prezent na Pierwszą Komunię, to na dodatek z Częstochowy. Podwójnie święty
Rower jest z 74 roku. Jest on kompletny, ma wszystko to co miał trafiając do sklepu. Nawet opony zachował oryginalne. Niestety są one łyse niczym łepetyna Kojaka (pamięta ktoś z Was?). Pompka niestety nie pompuje. Brak kluczy. Ale to są drobiazgi. Rama wygląda najgorzej, tzn. lakier. Przez ostatnich kilka lat rower stał zapomniany w jakiejś szopie przywalony stertą liści. Nie ma jakiś strasznych wżerów, ale nalot rudej jest duży.
Sokoła mam zamiar rozebrać do ostatniego piórka, wyczyścić, nasmarować. Co do lakieru to jeszcze nie postanowiłem. Muszę najpierw dokładnie wyczyścić rower i ocenić szkody jakie wyrządziła ruda.
Oto pierwsze zdjęcia:
Sokó Lux '74
Sokół '74
|
|
02-11-2020 03:17:24 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Sokół '74 - Sib - 02-11-2020 03:17:24
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości