Romet 50-TS-1
|
Autor |
Wiadomość |
Szabla
Mzciarz (Spsodg)
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/uczen.png)
Liczba postów: 200
Imię: Mikołaj
Pojazd: Romet 50-TS-1
|
RE: Romet 50-TS-1
Cześć!
Długo nic nie pisałem, a stało się wiele, ale od początku.
Chwile po ostatnim poście rama została wypiaskowana i naprawiona. Niestety nadal było luźno. Po włożeniu innej, jest już spoko. Dodatkowo był problem z górnymi uszami silnika - były przespawane. Zostały odcięte i wspawane nowe.
Niektóre elementy wymagały szpachlowania przez drobne wgniotki. Z boczków został zdjęty lakier. Dodatkowo trzeba było dokupić podnóżki, i stopkę centralną, gdyż stare nie nadawały się do niczego. Sam Romet jest czarno - niebieski. Odcień niebieskiego to L 70 z palety Fiata 125p. Dodatkowo osłona łańcucha i podnóżki są pomalowane farbą młotkową.
Podnóżki i stopka:
Białe boczki:
Rama po malowaniu:
Kilka pozostałych elementów:
Farba młotkowa:
Wypolerowałem felgę, wyczyściłem przełącznik świateł, udało się skompletować jeden gaźnik g13.
Felga po polerce (z drugiej strony jeszcze nie wypolerowane) :
Przełącznik świateł:
Dziś przyszła do mnie kierownica, oraz kolanko:
Dodatkowo udało dorobić się górny uchwyt wydechu, zostało nawiercić otwory. Wielkie dzięki dla Szatka za udostępnienie zdjęć i wymiarów
Jutro prawdopodobnie zabiorę się za pierwsze składanie.
Dodatkowo pytanie. Czy korpusy manetek były oryginalnie malowane farbą młotkową? Czy klamki powinny być z nacięciami na linkę, czy bez?
Pozdrawiam!
|
|
25-09-2020 23:45:19 |
|
2 użytkowników postawiło piwo Szabla za ten post:2 użytkowników postawiło piwo Szabla za ten post.
Jorginsson (09-26-2020), Szatek (09-26-2020)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet 50-TS-1 - Szabla - 25-09-2020 23:45:19
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|