PONY 301 1988 Pawła z Kostrzyna
|
Autor |
Wiadomość |
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
Pojazd: Inny
|
PONY 301 1988 Pawła z Kostrzyna
Zakładam kolejny wątek mojej pracy, przywiezionego do mnie Komara 2, 2330 z 1969 roku, z Warszawy.
Właściciel, oddał go w moje ręce do kompleksowej restauracji.
Właściwie to nie pamiętam już historii tego pojazdu, ale nie ma papierów i ma być zrobiony jak na wystawę
Na pierwszy rzut oka myślałem, że jest w oryginale, ale wystarczyło odkręcić blachy silnika, by stwierdzić, że jest ponownie pomalowany. Do tego bez rozbierania, czy nawet mycia, od tak po wierzchu. Nawet krawat zbiornika był zrobiony z pędzla.
Termin zakończenia prac; 20-12-2020, czyli do świąt Bożego Narodzenia
By go spełnić, zabrałem się za robotę tydzień temu i ... nie zdążyłem zrobić choćby jednego zdjęcia jaki był w całości
Poniżej więc, już tylko po rozbiórce
Co bym nie ruszył, nadawało się do prac blacharskich, a chromy praktycznie nie istniały.
Po tygodniu napraw ...
Czas na pasowania ...
Oczywiście na zdjęciach tego wszystkiego nie widać, ale dostałem go tak jak został wyciągnięty ze stodoły, więc wcześniej było mycie i czyszczenie całości.
Wydaje się, ze naprawy były tylko kosmetyczne, ale Ci co mnie znają, wiedzą, że przejrzałem każdy drobiazg i wszędzie tam gdzie trzeba było coś naprawić, najpierw wycinałem, spawałem, szlifowałem i dopiero potem wspawałem na gotowo.
Nie obyło się bez "podmianek: części, tańsze rozwiązanie od naprawy; przedni widelec, tylny wahacz, czy blacha siedzenia.
Ok, dziś 03-09-20 zawożę go do malowania, a od tygodnia rozpocząłem pierwsze zakupy.
Tu dziwna rzecz, mimo sprawdzonych moich sklepów i nowych, które powstają jak grzyby po deszczu, nie wiele jest do kupienia. No cóż, może słabo się staram
cdn ...
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-10-2021 11:34:16 przez joozek.)
|
|
03-09-2020 13:12:02 |
|
1 osoba postawiła piwo joozek za ten post:1 osoba postawiła piwo joozek za ten post.
Szatek (09-03-2020)
|
Wiadomości w tym wątku |
PONY 301 1988 Pawła z Kostrzyna - joozek - 03-09-2020 13:12:02
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|