Romet 50-TS-1
|
Autor |
Wiadomość |
Szabla
Mzciarz (Spsodg)
Liczba postów: 200
Imię: Mikołaj
Pojazd: Romet 50-TS-1
|
RE: Romet 50-TS-1
Cały romet już rozebrany, jutro muszę wszystko przygotować do piaskowania, po piaskowaniu, trzeba będzie poprawić kilka wad, wykonać parę napraw, w podkład, i będzie czekało aż cały romecik będzie kompletny, gotowy na malowanie.
Zdjęcia charakterystycznych części po umyciu:
Niestety, górne mocowanie wydechu jest nieoryginalne, aczkolwiek jest też opcja że tak mogło to wyjść z fabryki, jest ładnie obszlifowane, więc nie jest to zwykły płaskownik, tym bardziej że nr ramy jest dosyć późny, tak czy inaczej będe starał się o dorobienie tego elementu na wzór takiego jak ma m.in Szatek w swoim romecie.
Osłona łańcucha też jest straszna, po naprostowaniu wygląda ok, ale mam już lepszą
Osłona wydechu jest ok, ale tylko tyle, ma lekkie wgniotki, raczej do wyrównania i lekkie pęknięcie, mam nadzieje że coś da się z tym zrobić.
Zawieszenie w częściach:
Niestety też nie mogło być idealnie, ale druga dolna półka już jest
Znalazłem też resztki niebieskiej farby na podnóżkach jednak nie jestem pewny czy to jego oryginalny kolor.
Pierwsza partia części do Ts, dodatkowo jest jeszcze koło, silnik i pompka, ale nie mam teraz zdjęcia
Na razie tyle, pozdrawiam!
|
|
25-08-2020 00:51:25 |
|
2 użytkowników postawiło piwo Szabla za ten post:2 użytkowników postawiło piwo Szabla za ten post.
Jorginsson (08-25-2020), Szatek (08-26-2020)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet 50-TS-1 - Szabla - 25-08-2020 00:51:25
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości
|
|