Romet 50-TS-1
|
Autor |
Wiadomość |
Szabla
Mzciarz (Spsodg)
Liczba postów: 200
Imię: Mikołaj
Pojazd: Romet 50-TS-1
|
Romet 50-TS-1
Siemka!
Po prawie czterech latach szukania udało się! Wczoraj znalazłem i kupiłem Ts 1, co prawda stan jest dosyć słaby, ale najważniejsze elementy tego modelu się zachowały, a resztę da się załatwić. Najbardziej cieszę się z ramy i wydechu, które są całkiem spoko. Generalnie sam Romecik jest z Bydgoszczy, a kupiłem go 30 km za nią. O samym Romecie wiedziałem od 2018 roku, lecz dopiero teraz był na sprzedaż. Jest cały pomalowany na czerwono, na pewno nie z pędzla, raczej natryskowo, i to całkiem porządnie, więc może być problem ze znalezieniem oryginalnego koloru, może będzie pod podkładem? Tabliczka znamionowa posiada pospolity błąd czyli 2360 przebite na 2362.
Plany na niego to skompletować go, i odnowić go jak najbliżej stanu fabrycznego. Jeżeli posiada ktoś jakieś elementy do niego, poproszę wiadomość na pv
Proszę kilka zdjęć
Dodatkowo dostałem schowki z białymi pokrywami, tak wyglądają po umyciu:
W najbliższym czasie planuje go rozebrać dokładnie wymyć już posiadane elementy, i zacząć kompletowanie.
Pozdro!
|
|
21-08-2020 00:52:34 |
|
3 użytkowników postawiło piwo Szabla za ten post:3 użytkowników postawiło piwo Szabla za ten post.
Jorginsson (08-21-2020), Mixol (08-21-2020), Szatek (08-21-2020)
|
Wiadomości w tym wątku |
Romet 50-TS-1 - Szabla - 21-08-2020 00:52:34
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
|
|