Komar Sport 2361
|
Autor |
Wiadomość |
Piotrek_j
Nowy
Liczba postów: 34
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Pegaz
|
Komar Sport 2361
Witajcie
Jestem już dość długo na forum (może niektórzy pamiętają mnie xd), ostatnimi czasy nie udzielałem się, jednak co jakiś czas przeglądałem nasze forum. To tak na wstępie
Niedawno udało mi się zakupić zwłoki komara sporta, było to pewnego zimowego, a dokładnie styczniowego dnia ucząc się do sesji zauważyłem że na pewnym znanym portalu w niedalekiej okolicy pojawił się komar 2361- czyli komar sport! Po namyślę wybrałem się po ten "pojazd". Jednogłośnie stwierdziłem na miejscu- stan BARDZO ZŁY, wiele rdzy, brakuje kilku elementów głównie silnika, no ale cóż silnik s38 miałem w domu więc jakieś pocieszenie, więc męska decyzja "Panie biorę" xdd. Zostało złożyć siedzenia w samochodzie zapakować komara i powrót. Następnie szybkie oględziny "cuda" jakie przed chwilą zakupiłem, więc na dobry początek: koła śmietnik, jedynie co to piasty się przydadzą lecz wymagają dużo pracy, siedzenie i blacha.... no kiedyś pewnie były, no i najbardziej się rozczarowałem zbiornikiem, po próbie szczelności okazał się dziurawy, więc trzeba będzie szukać ;/
W lutym postanowiłem zabrać się za koła, wypolerowałem piasty, zamówiłem nowe szprychy i obręcze, następnie zaplotłem i oddałem je do złotej rączki z miasta na wycentrowanie.
no i.......... nastał lipiec, czyli wakacje a co za tym idzie czas na remont komara, w międzyczasie załatwiłem zbiornik paliwa, jeszcze trzeba było przygotować całą ramę do malowania a potem psiknać xd
Następnie trzeba było wybrać kolor, tak wiem nie było komarów sportów w moim kolorze, ale z drugiej strony nie chciałem robić niebieskiego, ponieważ jest i dużo modny kolor na renowację komara sporta, a pomarańczowy nie podoba mi się, tu uwaga wybrałem kolor zbliżony do zielonkawego tzw kanarkowego rometowskiego
Po długich przygotowaniach i malowaniu nadszedł czas na składanie, w międzyczasie doszłą jeszcze paczka od gmoto z nowymi oponami, kierownicą do komara sporta, naklejkami i wieloma duperelami niezbędnymi do remontu
Plany: muszę przede wszystkim silnik wypolerować na lustro, doposażyć w manetki kierownicy, zakupić nowe siedzenie
To be continued....
|
|
15-07-2020 15:45:38 |
|
3 użytkowników postawiło piwo Piotrek_j za ten post:3 użytkowników postawiło piwo Piotrek_j za ten post.
Jorginsson (07-15-2020), klodian2002 (07-16-2020), Mixol (07-15-2020)
|
Wiadomości w tym wątku |
Komar Sport 2361 - Piotrek_j - 15-07-2020 15:45:38
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|