Dwuseta, czyli w końcu mam Ogara 200.
|
Autor |
Wiadomość |
trzcinka
Technik
Liczba postów: 509
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Dwuseta, czyli w końcu mam Ogara 200.
(12-07-2020 02:39:49)Jorginsson napisał(a): Wspominam o tym dlatego, że dzisiaj istnieje gotowe rozwiązanie, które każdy posiadacz "platyn" (tak, dezameciarze też) powinien zastosować, a mianowicie: kupić i przykręcić zapłon bezstykowy. Czyli jakieś 300PLN + pół godziny z wkrętakiem i imbusem na podwórku... Modyfikacja "z tamtych lat" kosztowałaby dzisiaj mniej więcej tyle samo, ale zajęłaby tydzień... A jednak się robiło
Po prostu odnoszę wrażenie, że dużo panuje sceptycyzmu jeśli chodzi o CDI - zupełnie nie potrzebnie.
Jestem tego samego zdania, lecz jak chyba wszyscy wiemy w niektórych rometach mamy mało miejsca na wszystkie regulatory, przewody (by ładnie wyglądały) itp. itd. co nieraz odstrasza od kupna. Inną kwestią jest też ten kabel od zbiornika zamiast z silnika. Bo to już nie ten klimat. Ostatnio widziałem na turbozabytki, że chłopaki wprowadzili zapłon cdi do wsk gdzie kabel wn wychodzi z silnika. No i to się rozumie, tyle, że zanim to dotrze na romety to jeszcze dużo wody q Wiśle upłynie...
|
|
13-07-2020 01:34:51 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Dwuseta, czyli w końcu mam Ogara 200. - trzcinka - 13-07-2020 01:34:51
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
|
|