Robaki ze złomu by joozek
|
Autor |
Wiadomość |
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
Pojazd: Inny
|
RE: Robaki ze złomu by joozek
Oho-ho jak tu dawno nic nie pisałem
Dziś kupiłem ulep-a MONSTRUM
Papiery i chyba najwięcej części w nim, z Simsona SR z 1960 roku
Serducho - kupione jako nowe 023 w GS-ie, od - motorynki - nawet dziś to pamiętał twórca tego dzieła do tego tłumik też od Pony. Kolanko wiedział, że od niej nie pasowało, więc zamienił się z kumplem na to - chyba Polo/Pegaz 017
Co my tam jeszcze mamy główna blacha od Komara razem z siedzeniem, tak jak koła i obie lampy. Amortyzatory tylne od MZ-ki. Tylny błotnik to mistrzostwo sztuki spawania elektrodą. Niby od Simsona, ale na wierzchu widać profil błotnika stalowego od jakiegoś roweru
Dół ramy z mocowaniem silnika to jakieś "szyny kolejowe" czyli to co było pod ręką.
Na uwagę zasługuje, wspawanie rurki, gumowego stożka filtra powietrza pod gaźnik GM12 z Pony, ale na zewnątrz zakończonej filtrem powietrza od SR-a. Co ciekawe to działa, bo w momencie odpalania na zimno trzeba go zamknąć, a jak się nagrzeje otwieramy dopływ powietrza majstersztyk
Spytacie gdzie go kupiłem ??? a jakże na złomie tyle tylko, że tam nie stał, a zgadałem się z właścicielem, bo zamierzał go zezłomować i wyrejestrować.
No i tak gadu, gadu, umówiłem się, pojechałem 20 km i kupiłem.
Umowa K/S + OC do końca grudnia 2020. O cenę nie pytajcie, nawet się nie targowałem
Kupiłem go od autora i twórcy tego czegoś Budował go 2 lata i zarejestrował w 1985 roku jako "SIMSON" - jak to zaznaczył żaden składak
Ma oryginalną tabliczkę znamionową Simsona, blaszkę logo na sztycy główki ramy i oryginalną plombę na silniku. Jak pisałem, pali od strzała, światła i sygnał działają, hamulce tez, choć przodu bałem się użyć. Ciągnie aż miło na obu biegach
Jakie plany ??? niestety, robić go nie będę, zostawiam jak jest i za pół roku pójdzie dalej ....
Ok, kilka zdjęć
aha ... stał kupę lat w garażu, poprzykrywany poszwami pościeli
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
|
|
30-05-2020 00:56:53 |
|
3 użytkowników postawiło piwo joozek za ten post:3 użytkowników postawiło piwo joozek za ten post.
Dawdzio (05-31-2020), jacomoto (06-01-2020), Jorginsson (05-30-2020)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Robaki ze złomu by joozek - joozek - 30-05-2020 00:56:53
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości
|
|