Motorynka by Blondas
|
Autor |
Wiadomość |
Blondas
Nowy
Liczba postów: 16
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Pony
|
RE: Motorynka by Blondas
Dzisiaj parę rzeczy się zmieniło
Zlanie starego oleju, zdjęcia dekla sprzęgła. Po rozebraniu tego wszystkiego wpadł zestaw od gmoto.(stara sprężyna sprzęgła bo jest odrobinę krótsza i razem z kolegę za nic w świecie nie mogliśmy złożyć tego na nowej. Sprzęgło było na dwóch tarczkach i tak też zostało złożone
Okazało się, że przyczyną dziwnie grzechoczącego sprzęgła nie była pęknięta spinka, a brak popychacza sprzęgła. Na szczęście w darach od poprzedniego właściciela coś się udało wygrzebać.
Przy okazji zauważyłem, że kiedyś musiało być poważne kabuum w sprzęgle bo brakuje kawałka karteru. Jednak szczęście w nieszczęściu, że akurat tego fragmentu który na nic nie wpływa.
Poskładane to wszystko jak internet pokazał Papierowa uszczelka oryginalna + kapka silikonu K2. Nowy olej Hipol - na pobliskiej stacji nie było LUX'a, nowa linka sprzęgła - będę musiał to wyregulować bo czekałem, aż silnik się zagrzeje żeby sprawdzić czy nie kapię (na szczęście nie) i wrzucenie biegu = gaśnięcie. Ale to nie dziś...
Przy okazji nowa świeca, nowa linka sprzęgła.
Udało się kupić tylne koło nie popękane, proste wraz z deklem i zębatką.
W najbliższym czasie wymiana przewodów paliwowych i filtra bo nie mogę na to patrzeć i regulacja sprzęgła, naciąganie łańcucha bo grzechocze ...
|
|
28-04-2020 18:23:05 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Motorynka by Blondas - Blondas - 28-04-2020 18:23:05
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|