Czy tuning to zło? Dlaczego nie oraz jak to robić z głową i stylowo...
|
Autor |
Wiadomość |
DumDum
Uczeń
Liczba postów: 123
Imię: DD
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Czy tuning to zło? Dlaczego nie oraz jak to robić z głową i stylowo...
Bardzo mi się podoba ten temat, ponieważ tuning jest mi bliski.
Pierwszy mój piździk, czyli Pony, można powiedzieć, że był tuningowany. Chociaż wtedy był to tylko lakier (jakieś 20 lat temu), dopiero po jej sprzedaży i kupnie skuterka odkryłem szerokie możliwości mechanicznego tuningu 2T.
Obecnie bawię się z Ogarem 200, ale praca przy nim niesamowicie się przeciąga z różnych względów. Jest tam trochę zabawy z silnikiem (głowica, membrana, gaźnik [jeszcze nawet nie wiem jaki, czeka PWK 21, 24 oraz dellorto 21], CDI i wydeszek. Większość tych części to resztki po zabawie skuterkami. Oprócz tego drobne zmiany stylistyczne typu zmiana lamp na bardziej klasyczne, przeróbka hamulca tył na linkę i plany na inne zawieszenie (w sumie chcę wrzucić z innego mojego pojazdu a tam założyć coś lepszego). Od dłuższego czasu czekają też szerokie koła, bo zawsze drażniły mnie wąziutkie felgi.
Tak to wyglądało przed rozbiórką
Pozwolę sobie też wrzucić kilka fotek piździków które mi się podobają W sumie nie mam tego wiele na dysku, ale zdjęcia zawsze fajnie się ogląda
|
|
27-04-2020 18:29:14 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Czy tuning to zło? Dlaczego nie oraz jak to robić z głową i stylowo... - DumDum - 27-04-2020 18:29:14
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|