Romet Chart, typ 210 Elektronik 12V/120W by BigSoft
|
Autor |
Wiadomość |
BigSoft
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 1,004
Imię: Przemo
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Romet Chart, typ 210 Elektronik 12V/120W by BigSoft
damian94 napisał(a):Zią, cóż się dzieje z twoją gablotą?
Leży w częściach. Czeka na malowanie i składanie. Większość części mam, brakuje mi kilku detali, a z najważniejszych rzeczy - muszę oddać do regeneracji wał korbowy i podjąć jakieś działania odnośnie felg. Chyba jednak zdecyduję się na razie na chromowanie obręczy od Charta i nie będę montował tarczy. Niestety totalny brak czasu na motorek, stąd wszystko stoi w miejscu. Części są, czasu nie ma na składanie.
Deecu napisał(a):znajdę gdzieś schemat jak przerobiłeś ten zapłon? Zastanawiam się nad 12V i chciałbym zrobić tak jak Ty
Obecnie nie ma publicznie dostępnych materiałów na temat tej prądnicy, tzn. ja nie udostępniam. Kiedyś miałem stronę, ale zrezygnowałem z opłacania domeny. W tej wersji nie udostępnię już mojego rozwiązania, ponieważ to była prądnica zrobiona dla zabawy i własnej ciekawości - z racji tego, że był to tylko prototyp - rozwiązanie to nie było pozbawione wad.
Kiedyś udostępnię nową wersję tej prądnicy w ramach ciekawostki. Kiedy? Jak złożę Charta, bo w nim właśnie ta prądnica będzie, a kiedy go złożę - nie wiem. Bardzo bym chciał w tym sezonie w końcu pojeździć, może się uda...
citroen-XM.pl
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-04-2020 23:02:21 przez BigSoft.)
|
|
22-04-2020 21:35:22 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Chart, typ 210 Elektronik 12V/120W by BigSoft - BigSoft - 22-04-2020 21:35:22
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 11 gości
|
|