Tabliczka znamionowa
|
Autor |
Wiadomość |
Gomulsky
Uczeń

Liczba postów: 129
Imię: Kuba
Pojazd: Inny
|
RE: Tabliczka znamionowa
Zmiany odnośnie SAMów to według mnie był przerost formy nad treścią, bo w końcu, poza przyczepkami, ile ich było?
Nadawanie cech identyfikacyjnych: http://prawo.sejm.gov.pl/isap.nsf/DocDet...0112361401
Niezrozumiałe jest dla mnie bagatelizowanie wagi numeru nadwozia/ramy. Jak się numer na pojeździe nie zgadza z tym w dokumentach, a wyszło by to np. przy okazji kolizji/wypadku, to jest dupa. Bo ubezpieczenie jest zawarte na inny numer nadwozia/ramy, czyli inny pojazd i nie działa (w przypadku sprawstwa), więc za powstałą szkodę płacimy z własnej kieszeni. Diagnosta powinien mieć ciepło, bo powinien był sprawdzić numer przy badaniu. A jeszcze jakby się okazało, że numer z pojazdu widnieje w bazie pojazdów skradzionych, to już w ogóle byłyby jaja. Dlatego myślę, że przede wszystkim jeździ się numerem, bo tylko jego zgodność z dokumentami jest gwarancją ochrony prawnej w razie "W".
W kwestii stania z batem nad społeczeństwem, niestety tylko bat może spowodować, że się ludzie wezmą za naprawę swoich trupów. Niestety w tym kraju zbyt wielu jest takich, którzy uważają "jakoś to będzie".
|
|
18-04-2020 14:56:51 |
|
1 osoba postawiła piwo Gomulsky za ten post:1 osoba postawiła piwo Gomulsky za ten post.
Jorginsson (04-19-2020)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Tabliczka znamionowa - Gomulsky - 18-04-2020 14:56:51
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|