Codzienna WSK M06B3 '81
|
Autor |
Wiadomość |
Dawdzio
Hold my mustache!
Liczba postów: 2,622
Imię: Dawid
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Codzienna WSK M06B3 '81
Niszczymy zabytki!
Rozwiązanie proste jak konstrukcja cepa. Nie wiem jakim cudem nikt, ani w Świdniku, ani w Bydgoszczy, na to nie wpadł. Zresztą czesi też. Babrali się z jakimiś dziwnymi zameczkami, skomplikowane konstrukcje przykręcane do osi koła (Młody Technik), cuda na kiju. Jeszcze mniejsza o WSK, stacyjka byle jaka, ale była. Ale Romet? Wystarczyły nawet nie trzy, a dwie blaszki i każdy Komar byłby bezpieczniejszy.
Nie złożysz - nie pojedziesz.
Idąc dalej w stronę drobnych usprawnień: poniższe zostało na mnie w pewien sposób wymuszone. Dźwignia hamulca tylnego. Fabrycznie: opowiednio wygięty stalowy pręt oryginalnie zakończony blachą z antypoślizgowym przetłoczeniem i pokryty chromem, niklem lub cynkiem (czy co oni tam na to nakładali). Niestety u mnie pręt był już tylko stalowy, a prawie połowa blaszki już nie istniała, bo była zwyczajnie wytarta. Mogłem kupić nowy, ale po co, skoro można coś ciekawie ulepszyć.
Pedał sprzęgła stosowany w 126p/Cinquecento/Seicento i pewnie jeszcze w innych fiatach. Docięty i przyspawany. Jest ponad prętem, żeby dało się bezproblemowo nałożyć na niego gumową nakładkę. Zobaczymy jak to się sprawdzi, ale jestem nastawiony pozytywnie.
Teraz już powinno być z górki.
Wzmożona kontrola społeczna złomowisk podstawą sukcesów w zdobywaniu interesującego mienia.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-06-2020 17:49:16 przez Dawdzio.)
|
|
09-04-2020 07:50:48 |
|
3 użytkowników postawiło piwo Dawdzio za ten post:3 użytkowników postawiło piwo Dawdzio za ten post.
Majerano (04-11-2020), Szymon72 (04-11-2020), Wodnik (04-10-2020)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Codzienna WSK M06B3 '81 - Dawdzio - 09-04-2020 07:50:48
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|