Motorowerzystka i cińcik xD
|
Autor |
Wiadomość |
Motorowerzystka
Mekanik xD

Liczba postów: 2,110
Imię: Ania
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Motorowerzystka i cińcik xD
Co do silnika 72, jak gdzieś wcześniej napisałam ciekł z niego olej. Tylko nie wiedziałam skąd, podejrzewałam że kartery przepuszczają... Więc postanowiłam to sprawdzić dokładniej. Położyłam silnik na czystej, suchej gazecie. Nalałam oleju i tak go zostawiłam. Po dniu poszłam zobaczyć czy jest plama. Nie, sucho  Hmm, potem zostawiłam go w spokoju przez weekend. Dziś patrzę, zmoczył się xD Oglądam go ze wszystkich stron i w końcu zobaczyłam to! Sączącą się kropelkę oleju... O stąd:
Tam była dziura, którą jak widać zalepiłam poxiliną, która oczywiście nic nie dała
W takim razie... Trzeba zmienić pokrywę... Hymm... Mój wzrok zatrzymał się na tym silniku z routera:
A jakby tak przeszczep?! Różni się, ale wygląda jakby pasował... I hop go na stół operacyjny!
Mmmiodzio... Wszędzie sylikon, poza tym coś z niego wypadło gdy zdejmowałam pokrywę:
Hmm, ta sprężynka jakby taka niezbyt sprężysta  Tak to powinno wyglądać:
Po wyczyszczeniu pokrywy, od razu lepiej wyglądała:
I po przeszczepie, który się udał:
Jeszcze jej nie przykręciłam, bo myślę, że dla lepszego uszczelnienia dam ciut sylikonu, który najpierw muszę kupić  A do tego stwierdzam, że części do tych silników są zamienne, plug&play.
|
|
06-04-2020 16:30:33 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości
|
|