Komar 2320 '70 - ''Klak''
|
Autor |
Wiadomość |
romek
019 rzondzi

Liczba postów: 2,414
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Komar 2320 '70 - ''Klak''
Pisałem że nie będę jeździł, no ale jak pogoda zachęca no to... Ostatnio regularnie staram się strzelić jakąś rundkę na komarku. Dzisiaj też zrobiłem kilka kilometrów, tak się prezentuje poza podwórkiem żeby nie było że nigdy go nie opuszcza  Oczywiście jak to Komar, zawsze jest coś do zrobienia, do wymiany są szczęki hamulcowe, do uszczelnienia wydech i trzeba poprawić linkę licznika. Ale jak na razie to jestem w szoku że to w ogóle jedzie i jakoś, choć po dłuższym rozpędzneiu te licznikowe 40-45 rozwija
Kiedyś, wiele lat temu fabryczna kierownica mi po prostu pękła w czasie jazdy, wymieniłem ją na inną ale wymieniłem razem z obejmami. Pamiętam że oryginalne ZZR sobie zostawiłem ale szukałem szukałem no i niestety chyba przepadły. Znalazłem za to oryginalne elementy instalacji - łącznik przewodów który jest koło magneto i stacyjkę nie na wsuwki tylko na śrubki, wszystko nowe. Ale nie montuję, według mnie wsuwki praktyczniejsze. Ostatnio składam sobie ze złomu taką trójkę:
, i z kolei w niej jest oryginalna lampa tylna ze sztywniaka, też na śrubkę ale nie pamiętam co z nią było nie tak że podmieniłem. Na wcześniejszych stronach tematu pisałem że mam również duży licznik (obecnie jest wstawiony z Ogara), ale nie mam do niego obejmy ani grubej linki. Z kolei ślimak niby dobrze współpracuje z cienką linką ale jest na kulkę, nie na gwint. Ktoś może mi napisać czy jeśli bym chciał zastosować duży licznik to muszę również zmienić ślimak? Tak poza tym do oryginału brakuje jeszcze gumowych opasek instalacji, narzędziówki, rozbieralnego tłumika, starego klosza przedniej lampy, białego korka, sygnału na baterie, trójkątów na ramę... No cóż. Ważne że po latach poniewierki Komarek jeździ i nie prezentuje się w mojej ocenie aż tak źle.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-03-2020 22:23:47 przez romek.)
|
|
30-03-2020 22:22:37 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Komar 2320 '70 - ''Klak'' - romek - 30-03-2020 22:22:37
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|