Komar 232 1967 rok ZZR - mój kolejny Robak
|
Autor |
Wiadomość |
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
Pojazd: Inny
|
RE: Komar 232 1967 rok ZZR - mój kolejny Robak
By nie zanudzić wszyscy wchodzą, ale nic nie piszą ...
Kilka zdjęć z pierwszych prac.
Rozpoczynam od ramy. Najpierw sztywny trójkąt. Prac blacharskich nie będzie, jedynie kosmetyka i pasowanie. Szpanery i śruba siedzenia z klinem. Dolna oś z metalowymi tulejami będzie z nierdzewki A2.
Teraz główna część ramy i jej brak ogranicznika stojaka centralnego. Przypadkiem w rękę wpadł mi "niepotrzebny" kawałek rurki i wystrugałem reperaturkę. Osadziłem ją od wewnątrz, przyspawam przez otwory poprzedniego patentu, a także podczas wspawania samego ogranicznika. Teraz ogranicznik będzie miał się czego trzymać
Oczywiście do przymiarki musiałem użyć stojaka centralnego, jego osi i tymczasowej tulei. Te części tez dorobię z nierdzewki A2.
Na ostatnim zdjęciu widać linię otwartego stojaka, w stosunku do linii ramy, by potem Robak ładnie na nim stał z podniesionym tylnym kołem
Za pomocą specjalnego narzędzia; młotka i szyny kolejowej udało mi się wyprostować i ocalić prawą blachę ramy pod silnik
Oczywiście te za duże otwory tabliczki zaspawam, zeszlifuję i wywiercę nowe, właściwe.
Na koniec spasowałem blachy, osłony gaźnika i ramy.
Dlaczego będą inne wyjaśnię niebawem.
cdn ...
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
|
|
27-03-2020 02:41:00 |
|
3 użytkowników postawiło piwo joozek za ten post:3 użytkowników postawiło piwo joozek za ten post.
bacablue (08-23-2020), przemekm (03-27-2020), Szatek (03-27-2020)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Komar 232 1967 rok ZZR - mój kolejny Robak - joozek - 27-03-2020 02:41:00
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|