Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Jubilat i Universal
|
Autor |
Wiadomość |
jurek_1961
Uczeń
Liczba postów: 176
Imię: Jurek
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Jubilat i Universal
Pewnie, że można go przerobić. Te stare rowerki mają to do siebie, że można z nimi zrobić bardzo dużo, ale... Sam w swoim poprzednim poście zauważyłeś - widząc jedno zdjęcie, takiej sobie jakości - że widać, że to oryginał. Z kolei ja, przy okazji lakierowania ramy Rometa Sport (w innym wątku) napisałem, że jestem za utrzymaniem tego co tylko można w oryginale, zatem wręcz wypada, żebym teraz był konsekwentny. Poza tym Jubilat, to jedyny z naszych rowerów, który jest "w rodzinie" od nowego. To, że po założeniu tam przerzutki jeździłoby się na nim wygodniej, pewnie nic by nie zmieniło. Żona - jestem tego pewny - dalej wolałaby Gazelę. Zatem Jubilat pozostanie w oryginale, a to, że jadąc nim, jedzie się powoli (gdyby to był jakiś angielski czy holenderski klasyk, można by nawet napisać "dostojnie"), to nic nie szkodzi, skoro tak to sobie konstruktorzy wymyślili. I coś jeszcze. Wcześniej, w czyimś wątku dotyczącym jakiegoś innego roweru z Bydgoszczy, ktoś pochwalił to co widzi, a dalej wspomniał, że myśli o poszukaniu w przyszłości Jubilata, bo to dość rzadki model - jakoś tak to ujął. Mnie się zawsze zdawało, że akurat Jubilat to był taki rower, o który nie trzeba się było specjalnie "zabijać", raczej szło się do sklepu i on tam był. A jak nie, to pojawił się za tydzień czy dwa. Jednak wygląda na to, że mi się źle zdawało...
|
|
18-03-2020 15:11:17 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Jubilat i Universal - jurek_1961 - 18-03-2020 15:11:17
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|