Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Jubilat i Universal
|
Autor |
Wiadomość |
jurek_1961
Uczeń
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/uczen.png)
Liczba postów: 176
Imię: Jurek
Pojazd: Inny Romet
|
Jubilat i Universal
Pora na dwa ostatnie z moich rowerków.
Jubilat 2 (1982 rok) - od nowości w rękach mojej Żony (prezent na I Komunię). Poza oponami i pancerzem hamulca wszystko ma oryginalne.
Gdybym wiedział, że kilka tygodni po założeniu nowych opon trafi się Gazela i Żona się przesiądzie, to bym zostawił te stare opony i byłby 100% oryginał. Tylko nie ma po co się starać, bo Żona nie chce na nim jeździć... Stoi więc sobie pod folią, z odwróconą o 90 stopni kierownicą i pedałami wkręconymi odwrotnie (tak zajmuje mniej miejsca), a ja staram się czasami dopompować mu kółka...
Universal (1989 rok) - znaleziony kiedyś na Allegro, mocno niekompletny, bez kół i paru innych gratów. Zwróciłem na niego uwagę, bo to, co miał przykręcone do ramy wyglądało nieźle, a było więcej warte - moi zdaniem - niż Sprzedający chciał za całość. Miał być na części. Ale po zdemontowaniu wszystkiego, zrobiło mi się żal ramy... Więc dostała nowy lakier, potem to, czego brakowało i stanęła na kołach.
[attachment=19511]
Tym sposobem na Forum trafiły wszystkie rowery które mam obecnie i jeden, którego już nie mam...
Tak próbowałem wstawić do pierwszego posta jeszcze dwa zdjęcia - co i tak się nie udało - że zapomniałem dopisać reszty historii Universala.
... Miał być rowerem zapasowym - takim na gorszą pogodę i temu podobne. Ale potem pojawił się pierwszy z Jaguarów i z Rometem Sport miałem dwie "szosy". I wyszło tak, że Universal stanął na półce. Miał zdjęte koła i jeszcze parę innych części - bo tak mi zajmował mniej miejsca. Gdyby jeździł, to pewnie bym się postarał bardziej "zbliżyć" go do oryginału, ale jakoś nie miałem motywacji. I już nie będę miał... Trafił na OLX - bo szkoda mi było, żeby tak stał - i po dwóch tygodniach pojawił się Pan - tak około dwudziestki. Obejrzał, wsiadł i pojechał. Mam nadzieję, że dobrze będzie Mu jeszcze długo służył.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-03-2020 17:31:39 przez jurek_1961.)
|
|
17-03-2020 17:25:15 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Jubilat i Universal - jurek_1961 - 17-03-2020 17:25:15
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|