Komar 2320 '70 - ''Klak''
|
Autor |
Wiadomość |
romek
019 rzondzi
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/zawodowiec.png)
Liczba postów: 2,381
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Komar 2320 '70 - ''Klak''
Dawno tu nie zaglądałem. Ostatni post sprzed 3 lat, od tego czasu co kilka miesięcy otwierałem garaż, coś dłubałem, i rzucałem w kąt. Nie mogłem ogarnąć co się dzieje, pyrkotał, pyrkotał, no to jadę, jedynka dwójka, buuuu zdycha. Wymieniłem cały zapłon oprócz podstawki na współczesny, brak efektów. Czyszczenie, regulacja gaźnika też nie pomogło. W końcu uznałem że przecież cały silnik jest w zasadzie nowy oprócz gaźnika. Kupiłem z Allegro współczesny Duells, i tu moja opinia o tym produkcie. Po założeniu od razu zagadał ale były trudności z regulacją. Udało się go wyregulować tak że w miarę jechał ale wolnych obrotów brak. Patent na wykręcenie śrubki o 2,5 obrotu nie zadziałał, bowiem po takim odkręceniu śrubka całkowicie wyszła. Razem z gaźnikiem jest dostarczana kompletna przepustnica, i zauważyłem że iglice się różnią, włożyłem starą przepustnicę z iglicą, szybka regulacja na pałę i jedzie. Nawet dobrze jedzie. Przejechałem może ze 3 kilometry i starczy. Nie ma co kusić losu że się znowu zepsuje. Ogarnięcie wizualne i pod pokrowiec. Do zobaczenia nie wiem kiedy. Zdjęcia słabe, nie chciało mi się nigdzie jeździć.
|
|
10-03-2020 23:09:43 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Komar 2320 '70 - ''Klak'' - romek - 10-03-2020 23:09:43
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości
|
|