Bo ja wiem, dobrze, że to napisałeś i zawarłeś istotne stwierdzenie:
Cytat:mamy ponad 20szt samych motorowerów jakby każdego robić na zmd to kosztowałoby to majątek o ile w ogóle byłoby to realne - można się tak bawić mają 1 czy 2 sz.
I ja się zgadzam, trwa okres fiksacji na punkcie oryginałów ZMD, ale nie oszukujmy się, że jeśli motocykl ma jeździć, a nie tylko świecić się w pokoju przy kominku, to raz, że szkoda fabrycznie nowych części ZMD, a dwa, że w niektórych przypadkach nie zda to egzaminu. A o cenach w ogóle nie ma co wspominać...
Sam też podobnie podszedłem do tematu i w replice (taki paradoks trochę) - owszem, będę się trzymał epoki, ale TS3, skoro ma jeździć, też dostanie dobrej jakości zamienniki, jak właśnie koła, opony, tłok/cylinder, osłonę wydechu, może CDI - żeby DZIAŁAŁ.
O lakierze sam też pisałem, ale sądziłem, że jest w lepszym stanie, oczywiste, że jeśli mocno urąga to nikt nie będzie chciał takiego motoru, bo ma być ładny, ot co, a korzystając z dzisiejszych technologii - również lepiej zabezpieczony i zatem z większą żywotnością.
Ponad 10 lat temu też zrobiłem remont swojej dwusety na zamiennikach, a czechosłowackie części poszły do śmieci, między innymi dlatego, że główka korbowodu zrobiła wielkie łuuAAAuuuł i złapała rozdziawę, demolując wszystko w cylindrze. Po remoncie motor wyrywał się do jazdy jak głupi, zupełnie inny silnik, owszem, tłok raz czy dwa "spuchł" i trzeba było odczekać, ale ojciec mi mówił, że to norma i w Wartburgu, na częściach IFA też to się zdarzało, więc o co lament?
A poza tym - nie wiem jak inni - ale mi miło popatrzeć na same zdjęcia które tu kolega Wilq86 nam podsyła z masą nowych, świecących się części, które sprawią, że motor nie będzie stał, tylko zasuwał, aż miło. Czyli to, do czego został stworzony, a nikt nie będzie ściągał głowicy, czy cylindra, żeby się upewnić, że jest odpowiednie cechowanie A już na pewno nie w Ogarze 205
18-01-2020 13:00:18
2 użytkowników postawiło piwo Jorginsson za ten post:2 użytkowników postawiło piwo Jorginsson za ten post. Wilq59 (01-18-2020), Wilq86 (01-18-2020)
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.