Romet Ogar 205 1988r. - Drugie życie!
|
Autor |
Wiadomość |
Wilq86
Nowy

Liczba postów: 33
Imię: Jakub
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Romet Ogar 205 1988r. - Drugie życie!
No niestety, ale nie będę zakładał starych części jak np. lampa. Nowa może i ,,chińska”, ale jest dobrze wykonana i niemal zgodnie z oryginałem. Nowa z PRL ciężko znaleźć, a używana jest zazwyczaj porysowana, połamana i wyblaknięta.
Jeśli chodzi o cylinder, to także moim zdaniem nie ma sensu bawić się w oryginalne PRL-owskie itd., bo nowe wcale nie są gorsze. Jak ktoś kupuje cylinder za 90zł, to potem gada, że to dziadostwo te nowe części i nie warto wydawać. Fakt, raz też taki kupiłem i nadawał się na złom. Ja kupiłem cały komplet firmy Almot, nie za 90zł tylko za 215zł. Już kilku moich znajomych ma taki w swoim dezamecie i jeżdżą ładnych pare lat i są zadowoleni. Oczywiście ja nie neguje, jak ktoś robi sobie w 100% oryginał, PRL, ZMD. Absolutnie. Ale ja, robię po to ten motorower, żeby nie stał tylko w rządku mojej kolekcji, ale żebym mógł się nim ze spokojną głową przejechać nawet kilkadziesiąt kilometrów. Żeby wszystko była ładne, czyste i lśniące.
Oczywiście jest to tylko i wyłącznie moje zdanie i można się z nim wcale nie zgadzać  .
|
|
18-01-2020 11:42:21 |
|
1 osoba postawiła piwo Wilq86 za ten post:1 osoba postawiła piwo Wilq86 za ten post.
Jorginsson (01-18-2020)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Ogar 205 1988r. - Drugie życie! - Wilq86 - 18-01-2020 11:42:21
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|