Jawa 50 typ 20 (1974) remont
|
Autor |
Wiadomość |
BellaUrsa
Nowy

Liczba postów: 34
Imię: Krzysiek
Pojazd: Inny
|
RE: Jawa 50 typ 20 (1974) remont
Będzie piniondz, będzie chlapacz, choć tak naprawdę nie zwróciłem uwagi, na ten element, ani tym bardziej, żeby tworzył jakiś klimat.
Skończyłem etap składania, bo 2 dni przez Bożym Narodzeniem udało mi się znaleźć wystarczająco dużo czasu, żeby wyprowadzić kokon na gotowo po poprawkach malarskich, dołożyć wypolerowane listwy, dorobić mocowanie żarówki w tylnej lampie i w końcu umieścić kokon na miejscu. Nie miałem ani czasu ani pogody, żeby porobić lepsze zdjęcia. Kolejne zmiany będą już na etapie usprawnień, ulepszeń, etc. bo brakuje jeszcze i lusterka.
Niemniej, cieszę się, że jako tako jeździ już w jednym kawałku. Cieszę się tym bardziej, że bez przygotowania zawodowego, przeprowadziłem wszystkie etapy remontu we własnym zakresie. Niektóre rzeczy mogłem zrobić lepiej, niektóre poprawić, no i - nie ma co się oszukiwać - profesjonalista zrobiłby inaczej, no ale takie miałem założenia: zrobić sam, niczego nie zlecać.
Jeszcze tylko rejestracja, a potem przygoda ze starą motoryzacją rozpocznie się "na odcinku" eksploatacji.
Pozdrawiam, Krzysiek.
Chcesz zobaczyć jak wygląda praca amatora bez budżetu, sprzętu oraz skilla? Odwiedź wątek remontowy mojej Kaczki
|
|
30-12-2019 16:07:37 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Jawa 50 typ 20 (1974) remont - BellaUrsa - 30-12-2019 16:07:37
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|