RE: Drugi Romet 2362, czyli oryginalny 50-TS-1 Szatka
Już nie raz się wypowiadałem, ale skoro oficjalnie zakończyłeś restaurowanie to dorzucę swoje oficjalne gratulacje i oklaski
Z tymi kosztami to wiadomo, kwestia subiektywna, dla niektórych to kupa szmalu, która się nie zwróci, ale prawda jest taka, że tak skrupulatnie prowadzona restauracja, czyli począwszy od epokowych części (których ceny wciąż rosną), przez dodatkowe zabezpieczenia antykorozyjne, po samą pracę fachowców i warsztatów (co też pewnie jest lwią częścią kosztów - w wolnej chwili przyjrzę im się dokładniej) musi tyle kosztować. I powiem Ci, że byłem blisko, tylko przestrzeliłem - typowałem ok. 15k.
Ale dość o forsie, jedna rzecz tylko mi nie daje spokoju, na zdjęciu od przodu wydaje się, jakby koło lekko się pochylało.
Podsumowując - tak odnowiony pojazd to cukiereczek. A ten konkretny model na obecną chwilę jest w sumie - chyba nie przesadzam - dziedzictwem, pewnym świadectwem "lat świetności", prosperity Rometu.
P.S.
Nie myślałeś, żeby pochwalić się nim do Piotra Kawałka z Oldtimerbazar? Myślę, że zasługuje na jakiś większy rozgłos
08-09-2019 23:51:29
1 osoba postawiła piwo Jorginsson za ten post:1 osoba postawiła piwo Jorginsson za ten post. Szatek (09-08-2019)
/
Drugi Romet 2362, czyli oryginalny 50-TS-1 Szatka
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.