RE: Drugi Romet 2362, czyli oryginalny 50-TS-1 Szatka
Po 1. Spróbuj z 45. Domyślam się też, że dyszę wolnych obrotów masz 35 i że wkradła się tam tylko literówka
Po 2. Powrót do tego co było nie byłby w moim odczuciu tragedią, myślę że dotarty motorower mógłby z czasem w miarę docierania "zacząć się ustawiać", ale to tylko mój osąd po tym filmiku. Ale jest też opcja trzecia...
Postaraj się o gaźnik gm13 oryginalny, sprawdzony, z oryginalnymi dyszami, igligą i wszystkim. Nie cynkowany itd. Dysponuję takim w razie co, mógłbym do testów wypożyczyć w skrajnym wypadku... No i cały czas zastanawia mnie ta iskra - na zdrowym silniku z dobrym zapłonem powinna mimo wszystko "kunia zabić"...
Rozumiem też, że na tych oryginalnych dyszach testowałeś każde położenie iglicy i regulowaleś gaźnik? Przypomnij - jaki masz olej do mieszanki i w jakiej proporcji? Pociesze Cię że i mi się pomysły już kończą ale to że go zalewa może być też spowodowane jakością (słabą) iskry...
16-08-2019 10:54:08
1 osoba postawiła piwo Jorginsson za ten post:1 osoba postawiła piwo Jorginsson za ten post. Szatek (08-16-2019)
/
Drugi Romet 2362, czyli oryginalny 50-TS-1 Szatka
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.