Romet Ogar 200 / 88'
|
Autor |
Wiadomość |
Ychu
Nowy

Liczba postów: 61
Imię: Krzysztof
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Romet Ogar 200 / 88'
Wymieniłem ostatnio gaźnik , bo jikov znów szalał - stojąc w korku sam podbijał obroty albo po zatrzymaniu kulał i gasł , podkręciłem obroty o 1.5 obrotu i zero reakcji , a gdy ostygł to miał strasznie wysokie obroty. Na innym gaźniku chodzi lepiej , ale jeszcze pewne rzeczy muszę dopracować.
Wczoraj pojeździłem trochę off-road-owo i spadł mi łańcuch - faktycznie był trochę luźny , także chciałem go naciągną jak wróciłem do domu i przeciągnąłem gwint na ośce
Dziś chciałem pojeździć dla zabicia czasu - podkładka na ośkę aby nakrętka trzymała w innym miejscu i udało się fajnie naciągnąć łańcuch i dokręcić koło. Myślę sobie - jedziemy , ale że nóżka była trochę luźna i obijała to chciałem jeszcze to poprawić. Ogólnie skręciłem to na klej już jakiś czas temu bo ciągle się popuszczała , ale znów była luźna więc dokręcam - coś dziwnie idzie. Myślałem , że tam też poszedł gwint , chciałem odkręcić i dać podkładkę to nakrętka zrobiła się jakaś mimośrodowa
Dokręcam i cyk ośka poszła - odpadła nakrętka z kawałkiem gwintu , a reszta została w wahaczu , także mam teraz do wymiany oś wahacza i koła. Może przy okazji zmienię tuleje wahacza , chociaż nie mam tam luzów.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-08-2019 00:46:17 przez Ychu.)
|
|
05-08-2019 00:43:55 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Ogar 200 / 88' - Ychu - 05-08-2019 00:43:55
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|