Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ogar 200 gaźnik 139fmb
|
Autor |
Wiadomość |
Ychu
Nowy

Liczba postów: 61
Imię: Krzysztof
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Ogar 200 gaźnik 139fmb
Przelew to nie jest ten dolny , do którego mam wężyk wyprowadzony za cylinder? Bo tam gdzie ta śrubką mogę dmuchnąć i leci do cylindra wtedy.
Spróbuje nawiercić tą przesłonę tak jak mówisz bo faktycznie to ssanie nic nie daje. Za to jest poprawa jak chodzi o jazdę na tym gaźniku - na jikovie chciałem się szybko zebrać , daje gazu , a on ledwo pyrknie kilka razy i dopiero zaczyna jechać. Trochę niebezpiecznie jak szybko chcesz przelecieć przez skrzyżowanie. Na tym gaźniku tego nie ma i nie ma też szarpania przy jeździe na niższych obrotach , no i z niższych obrotów jest w stanie jechać.
Na jakiej wysokości wiercić? Jakoś nisko , w sensie blisko iglicy?
Nie łapie raczej lewego powietrza bo by nie chodził , to nie stary diesel na wtrysku.
Wczoraj byłem na Dębkach i miałem problem odpalić mocno rozgrzany silnik , ale na jikovie było to samo - po 30 km bez przerwy strasznie ciężko było odpalić silnik.
Zmieniłem gaźnik głównie dlatego , że jikov głupiał i sam potrafił podbijać obroty , albo musiałem podkręcać śrubką bo gasł na wolnych , a jak ostygł to były za duże i akurat tego udało się pozbyć. Z dołu też nie przerywa czyli dobrze , tylko pozostaje mi ogarnąć to ssanie bo na zimnym muszę trzymać gaz żeby chodził.
|
|
04-08-2019 12:31:51 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Ogar 200 gaźnik 139fmb - Ychu - 04-08-2019 12:31:51
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|