MZ ETZ 250 by Szymon
|
Autor |
Wiadomość |
Odrestaurator
Majster
Liczba postów: 3,256
Imię: Szymon
Pojazd: Inny
|
RE: MZ ETZ 250 by Szymon
Witam. MZ nawet jeździ ale mam cały czas problem z gaźnikiem. Jazda jest możliwa tylko na pół ssaniu. Bez ssania silnik wchodzi momentalnie na bardzo wysokie obroty i gaśnie, coś jakby brał lewe powietrze. Natomiast gdy zatkam dolot w gaźniku to gaśnie więc to nie to. Silnik zresztą jak widzieliście wyremontowałem, lewe na połówkach, simerach, uszczelkach można wykluczyć. Króciec był pęknięty ale przerobiłem go na gumowy - tam też szczelnie. Filtr powietrza nówka. Gaźnik to nowy chiński BVF 30n2-5, o dziwo przed remontem chodziła na nim normalnie, a teraz takie objawy. Wielokrotnie rozbierałem ten gaźnik już, czyściłem, próbowałem regulować, ssanie luźne, a to dalej nie chce pracować. Na drugim gaźniku (zajechany bvf 30n3-1) działa bez ssania natomiast strasznie ją zalewa lub brakuje paliwa, już nie wiem sam, podczas jazdy koło 70-90km/h zaczyna wariować, przerywać itd, trzeba się ratować ssaniem ale nie wiele to daje. Jutro jeszcze raz spróbuję się pobawić co jest nie tak. Zapłon dobrze ustawiony i sprawdzany kilka razy. Ma ktoś jakieś pomysły co to może być? I gdzie jeszcze ewentualnie mogła by brać lewe powietrze?
Mój Simson
YT: POLMOZBYT
|
|
02-08-2019 00:32:11 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
|
|